Historie-SNO

Korte historie omtrent ontstaan van SNO

 

SNO is een vereniging die is ontstaan uit de 2 plaatselijke gymverenigingen THOR en ONA die beide in ca. 1957 zijn opgericht. Vele jaren hebben beide verenigingen zich een goede plaats weten te geven binnen het tweelingdorp Niekerk-Oldekerk. Door het grotere aanbod van sporten, de over en weer bekende drang om alles en nog wat samen te voegen zijn de beide verenigingen in 1992 opgegaan in de huidige vereniging SNO. Hetgeen staat voor: Sportvereniging Niekerk Oldekerk. De huidige vereniging telt op dit moment ongeveer 160 leden en is nog altijd groeiend in ledenaantal.

Binnen onze vereniging stimuleren wij een goed sociaal en sportief contact en willen wij zoveel mogelijk mensen een leuke, gezonde en waardevolle vrijetijdsbesteding bieden.

Sport heeft een grote sociaal vormende waarde en draagt bij aan de gezondheid en sociale contacten. SNO is van mening dat met name voor de jeugd het omgaan met elkaar op sportief gebied een positieve basis kan vormen voor een sociale mentaliteit, ook buiten de sportzaal, "Samen sporten, samen leven".

Onze Turnclub is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en wordt van daaruit gesteund door o.a. opleidingen voor leidinggevenden, aansturing in verenigingszaken en wedstrijdaanbod.

Wij zijn een sportvereniging die een breed aanbod heeft en voor elk wat wils.

Onze trainingen vinden plaats in Sportcentrum Eekeburen. Zie voor een totaaloverzicht het menu aan de linkerzijde.